Sunday, October 31, 2010

Nytt!

Mitt i allt beställningsmålande tog jag mig tiden att göra något helt annat. Den är stor. Den är rinnig. Ljusare i tonerna än vanligt. Stora fåglar. Större blad. Å siffrorna 13 15 4. Om man ger alfabetet siffror ser man vad det står.
Namn, "bigbirds"
Mått, 100x100 cm
Pris, 9 000:-

Saturday, October 30, 2010

Same same but different

Ingen tavla blir den andra lik. Inte ens när jag använder samma text om och om igen.
"i mitt hjärta bor du"
"du är underbar"

Friday, October 29, 2010

Som lösgodis

Det är så roligt att måla många tavlor till samma kund. Alla är helt olika, men tillsammans bildar de ändå en enhet!

Thursday, October 28, 2010

Wednesday, October 27, 2010

www.expressen.se

Vad roligt! Expressen visar mina ugglor på sin sajt. De mailade först och frågade snällt om de fick låna en bild av mig. Så fort de la upp den ringde en trevlig dam från Norrland och ville köpa in ugglor till sin butik. Internet är helt fantastiskt! Å just det ja, ugglorna köper ni smidigast i min webbshop.

Höstfåglarna skall ut och flyga

Mycket riktigt! Höstfåglarna skall flyga till Västerås. Det är alltid lika härligt när mina tavlor hamnar hos varma, trevliga människor!

Tuesday, October 26, 2010

Ugglor till öronen

Fick en fråga från Design Torgets butik på Ringvägen i Stockholm och kom på att ni kanske också undrar. I "örhänge uggla" är det riktigt silver. Själva loopen man trär in i örat alltså. Kulkedjan på halsbanden är nickelfria, men inte helt i silver. Nu vet ni! Går fint att köpa genom webshopen. Örhängen, 325:- och halsband 225:-. Bli inte rädda för att det står i dollar på hemsidan, det är kronor ni betalar med och frakten den bjuder jag på!

Monday, October 25, 2010

Webshoppen

Just nu har jag så härligt mycket att göra i ateljén! Hinner helt enkelt inte låta ateljén vara butik just nu. Vill man träffa mig och prata tavlor är det alltså smartast att boka in ett besök (annalena@mayorekeblad.se) Om det är ugglor man är sugen på att köpa kan man gå till Design Torgets butiker eller införskaffa dem via min webshop. Ha det toppen!

Bokstäver blir ord

Bokstäver blir ord. Den här årstiden målar jag med levande ljus i ateljén. Doftar gott och ger rofylld miljö.

Sunday, October 24, 2010

Ljus!

Jag älskar ljuset i min ateljé. Fönstret i verkstaden är så bra utformat. Dels kan man förvara saker på det djupa fönsterbrädet och så är det murat i en vinkel som gynnar ljuset. Det blir mörkt tidigt så här års. I helgen fick jag dessutom mörka nyheter. Min gamla kollega och vän har förlorat sin bror. Jag tänder ett ljus, ägnar en tanke och låter frisk luft strömma in genom mitt fönster. Lev nu! Fullt ut! Krama dina vänner och din familj. För när man minst anar det så kan det här livet vara slut. Lev varje dag. Verkligen ta tillvara på stunderna.

Saturday, October 23, 2010

Mina verktyg

Man behöver inte så mycket. Penslar, färg och något att placera den på. Resten sitter i huvudet. På den som målar och den som tittar.

Friday, October 22, 2010

Dova, buteljiga nyanser

Nu vågar jag visa bilder på den här, fin fina, långsmala tavlan. I går kväll överlämnades den. En syster fyller år. Passar bra med bokstäver och ord - för hon är biblotikarie. Ska bli så spännande att höra vad hon sa när hon öppnade brunpappret och kikade in.
Jag har förälskat mig i det här långsmala formatet, 100x40 cm. Passar perfekt att hänga ovanför sängen, eller soffan. Fast det är snyggt att ställa den på kortändan också!
Ljung, dov bordeaux, buteljrött, lite lila.

Thursday, October 21, 2010

Inspirationsvägg

Jag har en inspirationsvägg i min verkstad. Där nyper jag fast små tygprover, fina vykort, gamla biljetter och annat smått och gott som gör mig glad.

Wednesday, October 20, 2010

Höstfåglar

Gammal tavla blir som ny! Ibland känner jag att en tavla som har stått i ateljén ett tag kanske inte riktigt är klar. Idag fortsatte jag på en fågeltavla som har stått här ett tag.
Nya fåglar och blad av vackert japanskt papper blev det. Riktigt snyggt! Höstfåglar, 70x100 cm, 6 000:-
Nu funderar jag på om jag till och med ska låta Bengt på Galleri Anden bygga en ram till den. Vem vet. Vem vet. Skulle inte bli helt förvånad om tavlan till slut hamnar i Västerås. Min pappas kompis gillar mina fågeltavlor - sa han på min brors student i våras!

I min hylla

Just nu i min hylla finns det:

ABC-affischer
Vackra etiketter i ännu finare glasburkar
Japanska papper
Ugglehalsband i tio olika färger

Ännu en fin bild av: Theo Rosengren

Tuesday, October 19, 2010

Svävande bokstäver

Jag har fått ett erbjudande om att visa tavlor i en snurrdörr. Ni vet en sån där "revolving door" som finns på hotell och varuhus. Den här dörren är på ett hotell. Blir lite sugen på att hänga mobiler med bokstäver i den där dörren. Svävande bokstäver i en snurrande glasdörr. Lite poetiskt på något vis. Har inte bestämt mig för om det ska vara ord eller bara huller om buller bokstäver som den jag har i ateljén.

Foto: Theo Rosengren

Ugglor

Det är uggleverkstad i ateljén! Alla butiker vill ha. Håller tummarna för att de nya färgerna blir en succé - de också.

Monday, October 18, 2010

Rutin ger lugn

När man har mycket att göra gäller det att införa lite rutiner. Eftersom jag arbetar ensam känner jag mig ganska ofta som Pippi Långstrump. För det var väl hon som sa till sig själv "Nu ska du gå och lägga dig Pippi." "Nej, det vill jag inte." "Jo, men nu gör du det!" På måndagar brukar min inre röst säga "Nu ska du ta hand om alla kvitton och fakturor." Å så lyder jag den. Fast jag hellre vill måla. Papper först. Inre lugn sedan.

Öppet/Stängt

Jag får väldigt ofta höra "Men du har ju aldrig öppet i ateljén!" Saken är den att jag har så fantastiskt mycket att göra just nu att jag inte alltid låter ateljén vara butik. Det är inte det att jag inte arbetar. Det gör jag. Men jag hinner kanske inte alltid träffa kunder som inte har bokat en tid. Så vill ni komma in i ateljén och titta/prata med mig är det smartast att bestämma en dag och tid. Det är bara att maila: annalena@mayorekeblad.se

Sunday, October 17, 2010

Betongkrukor

Igår var jag i Köpenhamn hela dagen. Härligt. Kallt och höstigt. Utanför Tivoli hade de pyntat med stora orange pumpor inför Hallowen och på Illums var redan julpyntet framme till försäljning. En underbar sak med Danmark är att de säljer snittblommor. I massor. Billigt. Jag orkade inte släpa med mig några på tåget men kunde så klart inte låta bli att går runt, titta, dofta och njuta. Hyacinterna fanns där. Redan. Fick mig att längta till advent!
Några av er har frågat om jag kommer att gjuta större krukor innan advent. Det var planen. Men nu vet jag inte om jag hinner. Finns ett litet urval av mindre krukor i ateljén just nu. De får man så klart köpa om man vill!

Saturday, October 16, 2010

Danska tyger

Tar 06.27 tåget till Köpenhamn över dagen. Lovar att köpa nya tyger som ska bli till brickor. Lite större brickor den här gången! Det har ni ju frågat efter. Ska bli härligt med en inspirationsdag. Mössa och vantar är packade. Jag brukar alltid frysa lite i Köpenhamn. Fast på ett bra sätt!

Friday, October 15, 2010

Action

Tror det började med att Göteborg & CO frågade om jag hade några "actionbilder". Alltså bilder där man ser hur jag gör när jag jobbar.
Sen var det någon tidning som ville ha sånna bilder också. Då hade jag inga. Det har jag nu! Så här ser det ut när jag målar text-tavlor.
Det är viktigt att korrekturläsa innan jag lämnar tavlan vidare till min ram-makare.
När texten har torkat lämnar jag dem till Bengt på Galleri Anden för inramning!

Mållös

Jag är en sån person som alltid har något att säga. Jag babblar för mycket. I alla lägen. Men idag fick jag resten av bilderna från Theo. Har nu suttit och klickat mig igenom dem. Jag har inga ord. Jag är mållös. Bilderna är så fantastiskt, magiskt fina! Jag är stum. Av beundran. Dels för att han tagit så fina bilder. Dels för att det är MIN ateljé på bilderna. Mina saker. Vad fint det ser ut. Vilka vackra saker jag gör. Det här kanske låter obegripligt. Men det är väldigt spännande att se sina egna saker genom någon annans öga. Eller lins. Wow!

Thursday, October 14, 2010

Nya bilder

Det är så spännande! Theo var ju här och fotograferade i ateljén igår. Idag har det börjat droppa in bilder från honom i min mail. Han är duktig! Det var ju det jag visste! Nu väntar jag med spänning att få se min ateljé gestaltad genom hans kameralins. Har fått porträttbilder idag. Alltid hemskt att bli fotograferad. Tycker jag. Vissa älskar det. Men jag har lika mycket fotografskräck som jag har mikrofonskräck. Så med de förutsättningarna tycker jag han gjorde ett strålande jobb!

Härliga höst!

Ännu en strålande, härlig, kall höstdag! Tror det var nästan exakt ett år sedan jag målade den här fina datumtavlan i sprakande färger. Just nu har jag en beställning på en avlång variant i dova lila och bordeauxtoner. Fint!

Wednesday, October 13, 2010

Proffsfotograferat!

Världens trevligaste förmiddag! Bästa fotografen Theo Rosengren har varit i ateljén och fotat in- och utsida samt lite actionbilder. Grym kille! Övertalade mig till och med till en del porträttbilder. Vi gick upp till Skansenkrona och fotade med Göteborg i bakgrunden. Fast det syns nog inte på bilderna. Men det syns kanske på mitt ansikte för den vyn är vacker. Tjohooo! Bra känsla i kroppen nu.